ASMR laukaisijat – Yleisimmät tavat kokea ASMR:ää

ASMR laukaisijat ovat tiettyjä ääniä tai muita ärsykkeitä, jotka saavat sinut tuntemaan hyvänolon kihelmöintejä. Jokaisen henkilökohtainen laukaisin on eri. Asiat, jotka toimivat muille, ei välttämättä toimi sinulle. Tässä artikellissä käymmä läpi kaikki yleisimmät tavat laukaista ASMR “tinglejä”. Sisällytämme paljon esimerkkivideoita, joita voit katsoa ja kokeilla kuinka hyvin ne toimivat juuri sinulle.

Kuinka kokea ASMR:ää?

Jos eksyit tähän artikkeliin, etkä tiedä mitä ASMR tarkoittaa, käy lukemassa täältä.

Keskiverto ihimisellä on hyvin monta tapaa saada tinglejä. Tämän takia varmaan monet seuraavista videoista toimii sinulle. Tinglejen vahvuuksissa on hyvin paljon eroja, joten pistä merkille, mitkä laukaisijat toimivat sinulle parhaiten. Jos kuuntelet samoja laukaisimia paljon, voit tulla niille immuuniksi.

Äänellisten laukaisimien lisäksi voi myös olla fyysisiä laukaisimia.


ASMR äänet – Eri tapoja kokea ASMR:ää

Voit testata tunnetko ASMR:ää kuuntelemalla seuraavat videot läpi. Tässä esitellään yleisimpiä ASMR laukaisijoita.

Kuiskaus

Tämä kaikki alkoi kuiskaamisesta. Kuiskaamisäänet voivat myös olla binauraalisia, mikä tarkoittaa sitä että vasempaan ja oikeaan kaiuttimeen on äänitetty äänet erikseen. Tällä tekniikalla voidaan luoda efekti, joka muistuttaa sitä kuin joku kuiskaisi juuri sinun korvaasi. Kun katselet binauraalisia videoita, kannattaa käyttää kuulokkeita (Tässä hyvät kuulokkeet nukkumiseen). ASMR kuiskailu voi myös olla ymmärtämätöntä (eng. unaudible, unintelligible), joka tarkoittaa kuiskailua jonka sanoista ei saa selvää.

Pehmeä puhe

Pehmeä puhe on rauhoittavaa ja väsyttävää.

Raapiminen ja naputtelu

Mikrofonin tai pintojen raapinen ja naputtelu on yksi yleisimmistä ASMR laukaisimista. Lähes jokaiseen YouTuben ASMR videoon on sisällytetty tätä. Naputtelua ja raapimista tehdään kynsillä, tai jollakin esineellä. Tinglet, mitä tästä saa, ovat usein vahvoja.

Fyysinen kosketus

Hellä kosketus lasketaan myös ASMR laukaisijaksi. Tätä ei voi esitellä videolla.

Henkilökohtainen huomio

Jos olet kuin muut ihmiset, tämä on todennäköisesti ensimmäinen ASMR laukaisija, mitä olet ikinä kokenut. Oletko saanut kummia hyvänolon tunteita ollessasi lapsena parturissa tai luokassa, kun opettaja on tullut viereesi neuvomaan pehmeällä äänellä? Nämä videot ovat tehty imitoimaan juuri tätä tilannetta.

Korvien silittely

Korvien silittely tapahtuu usein pensselillä, käsillä tai jollain pehmeällä esineellä.

Hiuksilla leikkiminen

Hiuksien kosketteluun liittyy usein pehmeää puhetta ja henkilökohtaista huomiota. Tämä on erittäin tuttu ja tauhoittava tilanne varsinkin jokaiselle naiselle ja tytölle.

Käsien liikkeet

Käsien liikkeet toimivat visuaalisena laukaisijana. Kun katselet hypnoottisia käsien liikkeitä, se usein laukaisee ASMR tinglejä.

Sivujen kääntely

Sivujen kääntely on yksi suosituimmista laukaisijoista.

Yhteen asiaan keskittyminen

Tämä tarkoittaa sitä, kun katselet ihmistä, joka laittaa kaiken huomionsa yhteen asiaan ja tekee sitä hyvin. Tällaisen aktiviteetin katselu saattaa olla hyvin rauhoittavaa ja mielenkiintosita.

Suuäänet

Kattaa kaikki suulla tehtävät äänet – suutelu, syöminen ja kaikenlaiset märät suuäänet