Unikuulokkeet – Parhaat kuulokkeet nukkumiseen

Sängyllä maatessa normaaleissa kuulokkeissa on yksi hyvin iso ongelma. Ne ovat nimittäin aina tiellä. Mukavaa asentoa on mahdoton löytää, kun nojaaminen sivuttain on epämukavaa ja jopa pään laskeminen tyynylle korva edellä on mahdotonta. Tähän ongelmaan on kuitenkin ratkaisu: kuulokkeet nukkumiseen eli toiselta nimeltään unikuulokkeet. Tässä artikkelissa kerrotaan kokemuksia erilaisista unikuulokkeista.

Sleepphones Suomi

Kuvassa Acoustic Sleepphones pantakuulokkeet

Sleepphones - Kuulokkeet nukkumiseen

Sleepphones – Pantakuulokkeet nukkumiseen

Sleepphones unikuulokkeissa on erittäin mukavan tuntuinen panta, joka pitää kuulokkeet paikallaan. Pantakuulokkeita voi myös samalla pitää silmäsuojana nukkuessa. Pannan sisällä on kuulokkeet, joita voi liikutella tarpeen mukaan (niitä ei tunne, kun panta on päässä). Kuulokkeissa on myös erittäin hyvä äänenlaatu. Näitä unikuulokkeita ei edes tunne päällä ja ne eivät liikahtele öisin. On upeaa maata sängyssä tai ylipäätänsä touhuta kotona, kun kuulokkeet eivät ole ikinä tiellä.

Voit valita, mitä kangasta haluat pannan olevan. Vaihtoehtoja on Breeze-kangas ja Fleece-kangas. Fleece on erittäin mukava ja tuntuu päällä pehmeämmältä. Breeze on taas viileämpi ja saattaa olla parempi valinta jos kärsit kuumuudesta öisin. Minulla ei tosin ole ollut ongelmaa Fleece-kankaan kanssa edes Suomen kesäkuukausina.

Voit myös valita langattoman tai langallisen version. Vaikka langaton version on kalliimpi, suosittelen sitä erittäin lämpimästi. Unikuulokkeiden tarkoitus on olla huomaamattomat päällä ja se on uskomattoman vapauttavaa, kun johto ei jää jumiin mihinkään ja voit vapaasti nousta sängystä ja käydä hakemassa juotavaa tai käydä kylpyhuoneessa ottamatta puhelintasi pois latauksesta.

Osta Sleepphones kuulokkeet Coolstuff.fi:stä (suomalainen verkkokauppa)

Bose Sleepbuds II

Bose Sleepbuds II

Bosen Sleepbudsit ovat erittäin suosittuja ympäri maailmaa. Nämä pienet, mukavat ja langattomat napit sulkevat korvasi häiritsevältä mölinältä ja soittavat sinulle rauhoittavia ääniä.

Nämä eivät ole kuulokkeet. Ne yhdistyvät Bose Sleep appiin ja soittavat sitä kautta sinulle rauhoittavia nukkumiseen suunniteltuja ääniä. Näillä siis ei voi kuunnella omaa musiikkia.

Olin aluksi vähän skeptinen kun hinta oli tyyris ja napit olivat tarkoitettu vain yhteen asiaan – nukkumiseen. Mutta mieleni muuttui nopeasti. Napit ovat erittäin mukavat korvissa (paketissa on mukana kolme silikonisovitinta, jotka takaavat parhaan sopivuuden juuri sinulle). Niitä ei juuri tuntenut kyljellä nukkuessakaan. Suurin vaikutus minulle oli ehdottamasti se, että en kuullut kumppanini kuorsausta ollenkaan (kuka tietenkin yleensä nukahtaa minuutissa kun minulla menee tunteja). Ensimmäisen viikon jälkeen huomasin jo nukahtavani huomattavasti nopeammin.

Hyvällä ystävälläni on tinnitus (oire, jossa korva humisee/soi vaikka ulkopuolisia ääniä ei ole). Olin huomannut, että hän on mökkireissuilla nukkuessaan laittanut puhelimesta luontoääniä soimaan. Siispä lainasin nappeja hänelle ja heti seuraavana päivänä hän tilasi omat.

Jos nukkuminen tuntuu sinulle hankalalta, kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä. Iso todennäköisyys, että nämä nukkumisnapit voivat muuttaa elämäsi.

Osta Bose Sleepbuds II Saksan Amazonista (täällä huomattavasti halvempi kuin esim verkkokauppa.com:issa)