Unikuulokkeet – Parhaat kuulokkeet nukkumiseen

Sängyllä maatessa normaaleissa kuulokkeissa on yksi hyvin iso ongelma. Ne ovat nimittäin aina tiellä. Mukavaa asentoa on mahdoton löytää, kun nojaaminen sivuttain on epämukavaa ja jopa pään laskeminen tyynylle korva edellä on mahdotonta. Tähän ongelmaan on kuitenkin ratkaisu: kuulokkeet nukkumiseen eli toiselta nimeltään unikuulokkeet. Tässä artikkelissa kerrotaan kokemuksia erilaisista unikuulokkeista ja etsitään sinulle parhaat kuulokkeet yöksi.

Sleepphones Suomi

Kuvassa Acoustic Sleepphones pantakuulokkeet

Sleepphones suomi - Kuulokkeet nukkumiseen

Sleepphones – Pantakuulokkeet nukkumiseen

Sleepphones unikuulokkeissa on erittäin mukavan tuntuinen panta, joka pitää kuulokkeet paikallaan. Pantakuulokkeita voi myös samalla pitää silmäsuojana nukkuessa. Pannan sisällä on kuulokkeet, joita voi liikutella tarpeen mukaan (niitä ei tunne, kun panta on päässä). Kuulokkeissa on myös erittäin hyvä äänenlaatu. Näitä unikuulokkeita ei edes tunne päällä ja ne eivät liikahtele öisin. On upeaa maata sängyssä tai ylipäätänsä touhuta kotona, kun kuulokkeet eivät ole ikinä tiellä.

Voit valita, mitä kangasta haluat pannan olevan. Vaihtoehtoja on Breeze-kangas ja Fleece-kangas. Fleece on erittäin mukava ja tuntuu päällä pehmeämmältä. Breeze on taas viileämpi ja saattaa olla parempi valinta jos kärsit kuumuudesta öisin. Minulla ei tosin ole ollut ongelmaa Fleece-kankaan kanssa edes Suomen kesäkuukausina.

Voit myös valita langattoman tai langallisen version. Vaikka Bluetooth panta versio on kalliimpi, suosittelen sitä erittäin lämpimästi. Unikuulokkeiden tarkoitus on olla huomaamattomat päällä ja se on uskomattoman vapauttavaa, kun johto ei jää jumiin mihinkään ja voit vapaasti nousta sängystä ja käydä hakemassa juotavaa tai käydä kylpyhuoneessa ottamatta puhelintasi pois latauksesta.

Osta Sleepphones kuulokkeet Coolstuff.fi:stä (suomalainen verkkokauppa)

Bose Sleepbuds II

Bose Sleepbuds II – Nappikuulokkeet nukkumiseen

Bosen Sleepbudsit ovat erittäin suosittuja ympäri maailmaa. Nämä pienet, mukavat ja langattomat napit sulkevat korvasi häiritsevältä mölinältä ja soittavat sinulle rauhoittavia ääniä.

Nämä eivät ole kuulokkeet. Ne yhdistyvät Bose Sleep appiin ja soittavat sitä kautta sinulle rauhoittavia nukkumiseen suunniteltuja ääniä. Näillä siis ei voi kuunnella omaa musiikkia.

Olin aluksi vähän skeptinen kun hinta oli tyyris ja napit olivat tarkoitettu vain yhteen asiaan – nukkumiseen. Mutta mieleni muuttui nopeasti. Napit ovat erittäin mukavat korvissa (paketissa on mukana kolme silikonisovitinta, jotka takaavat parhaan sopivuuden juuri sinulle). Niitä ei juuri tuntenut kyljellä nukkuessakaan. Suurin vaikutus minulle oli ehdottamasti se, että en kuullut kumppanini kuorsausta ollenkaan (kuka tietenkin yleensä nukahtaa minuutissa kun minulla menee tunteja). Ensimmäisen viikon jälkeen huomasin jo nukahtavani huomattavasti nopeammin.

Hyvällä ystävälläni on tinnitus (oire, jossa korva humisee/soi vaikka ulkopuolisia ääniä ei ole). Olin huomannut, että hän on mökkireissuilla nukkuessaan laittanut puhelimesta luontoääniä soimaan. Siispä lainasin nappeja hänelle ja heti seuraavana päivänä hän tilasi omat.

Jos nukkuminen tuntuu sinulle hankalalta, kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä. Iso todennäköisyys, että nämä nukkumisnapit voivat muuttaa elämäsi. Nämä ovat erittäin hyvät kuulokkeet yöksi.

Osta Bose Sleepbuds II Saksan Amazonista (täällä huomattavasti halvempi kuin esim verkkokauppa.com:issa)

Bose QuietComfort 45

Bose QuietComfort 45 – Vastamelukuulokkeet nukkumiseen

Olen käyttänyt kuulokkeiden vanhempaa versiota, QC35, noin viisi vuotta lähes päivittäin. QC45 on uudempi tuttavuus ja näitä olen käyttänyt vasta muutaman kuukauden. Kuulokkeissa on paras vastameluteknologia mitä olen ikinä kokeillut. Kaikki tasaiset (kuten kaupungin meteli, jääkaapin äänet, naapurin hiljainen musiikki, puhe yms.) suodattuvat erittäin hyvin pois.

Nukkumiseen nämä kuulokkeet ovat erinomaiset vastameluominaisuuksien kannalta, mutta kokonsa puolesta ei. Jos nukut selälläsi nämä ovat uskomattomat kuulokkeet nukkumiseen. Minä valitettavasti nukun kyljelläni, enkä pysty käyttämään näitä sängyssä tuntia pidempään.

QuietComfort kuulokkeet eivät paina korvia, niissä on erittäin hyvä äänenlaatu ja akku kestää noin 10 tuntia. Kuulokkeet ovat langattomat.

Osta Bose QuietComfort 45 Saksan Amazonista (täällä huomattavasti halvempi kuin esim verkkokauppa.com:issa)

Bose QuietComfort Earbuds II

Bose QuietComfort Earbuds II – Vastamelunappikuulokkeet

Quietcomfort sarjasta on myös olemassa pienet nappikuulokkeet. Nämä ovat täydelliset kuulokkeet yöksi. Sopivat myös paljon urheileville ja liikkuville.

Näiden nappikuulokkeiden vastamelusuoja on lähes yhtä hyvä kuin ylempänä olevissa kuppimalleissa. Eli luokkansa parasta. Öisin en kuule kuulokkeiden läpi yhtään mitään. Päivisin kaupungilla hälinä ja meteli laskee noin 80%:lla. Kuulokkeissa on myös helppo nappi mistä vastamelun saa pois päältä. Välillä tarpeellinen mm. ulkona liikkuessa.

Mukana tulee kolme erilaista silikonisovitinta, joten saat kuulokkeet aina korviisi erittäin mukavasti ja tukevasti. Nukkuminen näiden kanssa on erittäin helppoa ja ne eivät paina korvia ollenkaan edes sivuttain nukkuessa.

Akkukesto on noin 12 tuntia ja latausaika on erittäin nopea. Kuulokkeet ovat langattomat ja musiikkia yms voi ohjata kuulokkeissa olevasta kosketuspinnasta.

Osta Bose QuietComfort Earbuds II Saksan Amazonista