ASMR laukaisijat – Yleisimmät tavat kokea ASMR:ää

ASMR laukaisijat ovat tiettyjä ääniä tai muita ärsykkeitä, jotka saavat sinut tuntemaan hyvänolon kihelmöintejä. Jokaisen henkilökohtainen laukaisin on eri. Asiat, jotka toimivat muille, ei välttämättä toimi sinulle. Tässä artikellissä käymme läpi kaikki yleisimmät tavat laukaista ASMR “tinglejä”. Sisällytämme paljon esimerkkivideoita, joita voit katsoa. Suosittelemme sinua kokeilemaan, mikä videoista toimii sinuun parhaiten.

ASMR ärsykkeet

Kuinka kokea ASMR:ää?

Jos eksyit tähän artikkeliin, etkä tiedä mitä ASMR tarkoittaa, käy lukemassa täältä.

Ihimisellä on hyvin monta tapaa saada tinglejä. Tämän takia varmaan monet seuraavista videoista toimii sinulle. Tinglejen vahvuuksissa on hyvin paljon eroja, joten pistä merkille, mitkä laukaisijat toimivat sinulle parhaiten. Jos kuuntelet samoja laukaisimia paljon, voit tulla niille immuuniksi. Huomaa, että äänellisten laukaisimien lisäksi voi myös olla fyysisiä ja visuaalisia laukaisimia (esim käsien liikkeet tai hellä kosketus).

ASMR äänet – Eri tapoja kokea ASMR:ää

Voit testata tunnetko ASMR:ää kuuntelemalla seuraavat videot läpi. Tässä esitellään yleisimpiä ASMR laukaisijoita. Toivottavasti löydät sinuun sopivia ASMR ääniä.

Kuiskaus

ASMR alkoi kuiskaamisesta. Kuiskaamisäänet voivat myös olla binauraalisia, mikä tarkoittaa sitä että vasempaan ja oikeaan kaiuttimeen on äänitetty äänet erikseen. Tällä tekniikalla voidaan luoda efekti, joka muistuttaa sitä kuin joku kuiskaisi juuri sinun korvaasi. Kun katselet binauraalisia videoita, kannattaa käyttää kuulokkeita (Tässä hyvät kuulokkeet nukkumiseen). ASMR kuiskailu voi myös olla ymmärtämätöntä (eng. unaudible, unintelligible), joka tarkoittaa kuiskailua jonka sanoista ei saa selvää. Monien mielestä rentoutuminen on helpompaa, kun ei ymmärrä mitä ASMR videossa puhutaan.

Pehmeä puhe

Pehmeä puhe itsessään on hyvin rauhoittava. Se luo rauhallisen ilmapiirin ja toimii vahvana ASMR laukasimena monille.

Raapiminen ja naputtelu

Mikrofonin tai pintojen raapinen ja naputtelu on yksi yleisimmistä ASMR äänistä. Lähes jokaiseen YouTuben ASMR videoon on sisällytetty tätä. Naputtelua ja raapimista tehdään kynsillä, tai jollakin esineellä. Tinglet, mitä tästä saa, ovat usein vahvoja.

Fyysinen kosketus

Hellä kosketus voi laukaista myöskin ASMR:ää. Tätä efektiä ei voi videolla esitellä, mutta kuvitella miltä tuntuu esim hiusten letittäminen tai hellä, ohimenevä hipaisu jo ennestään rauhallisessa tilassa.

Henkilökohtainen huomio

Jos olet kuin muut ihmiset, tämä on todennäköisesti ensimmäinen ASMR laukaisija, mitä olet ikinä kokenut. Oletko saanut kummia hyvänolon tunteita ollessasi lapsena parturissa tai luokassa, kun opettaja on tullut viereesi neuvomaan pehmeällä äänellä? Nämä videot ovat tehty imitoimaan juuri tätä tilannetta.

Korvien silittely

Korvien silittely tapahtuu usein pensselillä, käsillä tai jollain pehmeällä esineellä. Nämä rauhoittavat äänet auttavat rentoutumaan.

Hiuksilla leikkiminen

Hiuksien kosketteluun liittyy usein pehmeää puhetta ja henkilökohtaista huomiota. Tämä on erittäin tuttu ja tauhoittava tilanne varsinkin jokaiselle naiselle ja tytölle.

Käsien liikkeet

Käsien liikkeet toimivat visuaalisena laukaisijana. Kun katselet hypnoottisia käsien liikkeitä, se usein laukaisee ASMR tinglejä.

Sivujen kääntely

Sivujen kääntely on yksi suosituimmista laukaisijoista.

Yhteen asiaan keskittyminen

Tämä tarkoittaa sitä, kun katselet ihmistä, joka laittaa kaiken huomionsa yhteen asiaan ja tekee sitä hyvin. Tällaisen aktiviteetin katselu saattaa olla hyvin rauhoittavaa ja mielenkiintosita. YouTubessa on mm. paljon artissani-videoita, missä katsellaan käsityöläisiä tekemässä ammattiaan.

Suuäänet

Kattaa kaikki suulla tehtävät äänet – suutelu, syöminen ja kaikenlaiset märät suuäänet. Tämä on erittäinen vahva laukaisija. Jotkut pitävät tästä erityisen paljon ja joillekin nämä äänet laukaisevat vastakkaisia tuntemuksia.

ASMR ääniä on lähes loputtomasti

Edellä näytetyistä esimerkkivideoista sait kokonaiskuvan siitä, mitä yleisemmät ASMR äänet kuulostavat. Mutta jokaisesta äänestä on hyvin monta erilaista versiota ja niillä saattavat olla erilainen vaikutus sinuun.

Niin kuin kaikkeen muuhunkin, ASMR ääniin voi kyllästyä. Tätä kutsutaan “Tingle immuniteetiksi” (eng. tingle immunity). Tässä tilassa, sinuun aiemmin toimineet äänet eivät enää laukaise ASMR tuntemuksia.