Rentoutusharjoitus Top 10
Rentoutusharjoitukset ovat suunniteltu rentouttamaan sinut pois päivittäisestä stressistä ja/tai saada sinut nukahtamaan helpommin. Tältä sivulta löydät ilmaisia rentoutusharjoituksia lapsille, nuorille, aikuisille, ahdistukseen, stressiin ja uneen.
Nykyelämä on kiireistä ja stessaavaa ja välillä unohdamme olla vain omiemme ajatuksiemme parissa. Pahimmassa tapauksessa omat ajatuksemme ovat niin kuormittavia, että ilman jatkuvia ärsykkeitä, ajattelemme pelkästään elämämme ongelmia. Mielen säännöllinen rauhoittaminen on hyvin tärkeää. Jokainen meistä on syntynyt rauhallisin mielin, mutta monet meistä ovat hukanneet rauhoittumisen taidon matkan varrella. Kuuntele seuraavia mindfulness rentoutusharjoituksia useasti ja toistojen myötä pääset lähemmäs pysyvää mielenrauhaa.
Mitä tehdä ennen rentoutusharjoitusta?
Jotta saisit rentoutusharjoituksista eniten irti, tilanteeseen kannattaa vähän valmistautua. Olitpa sitten tekemässä unirentoutusta tai rentoutusharjoitusta päiväsaikaan, tee näin:
- Kuuntele rentoutusharjoitukset korvakuulokkeiden kautta. (suosittelememme nukkumiskuulokkeita, jotka eivät paina korvia.)
- Sulje puhelin, tietokone ja televisio (jos katselet tätä tietokoneella tai puhelimella, himmennä näytön kirkkautta ja ota pois soittoäänet ja ruudulle hyppivät viestinotifikaatiot. Tämä on sinun aikaasi, on tärkeää eristäytyä hetkellisesti.)
- Siivoa ympäristösi. Jos olet kotona, järjestele tavarat pois näkyvistä. Sotkun keskellä on vaikea rauhoittua.
- Himmennä valot ja sytytä kynttilöitä, luo itsellesi mukava ilmapiiri rentoutumiseen.
- Mene mukavaan asentoon, joko makuulle tai istumaan.
- Mene rauhalliseen paikkaan ja etsi itsellesi asento, jossa voit rentoutua ja jopa nukahtaa.
- Sulje silmäsi ja hengitä rauhalliseen tahtiin
Alempana artikkelissa on listattu 10 ilmaista rentoutusharjoitusta YouTubesta.
Rentoutusharjoitukset äänikirjoina
Jos haluat helpon tavan kuunnella rentoutusharjoituksia, suosittelemme mm. BookBeat palvelua, mistä löytyy sadoittain laadukkaita ohjattuja meditaatioita äänikirjoina.
Jos et ole kokeillu BookBeatia aikaisemmin, saat käyttöösi täysin ilmaisen kokeilujakson. Sen aikana saa kokeilla BookBeatia maksutta 30 päivän ajan / 20 tuntia kuunteluaikaa.
Rentoutusharjoitus nukahtamiseen
Alla olevat videot ovat suunniteltu unen saantiin. Monesti stressi ja uniongelmat ovat kytköksissä toisiinsa. Näiden ja muiden tämäntyyppisten rentoutusharjoitusten avulla voit vapauttaa mielesi. Suosittelemme tekemään rentoutusharjoituksia päivittäin. Jos ensimmäinen kerta tuntuu hankalalta, kokeile huomenna uudestaan. On helppo ymmärtää, että esim. kunto ja lihakset kasvavat kun kehoa treenataan fyysisesti, mutta ei ole aina niin helppoa ymmärtää, että myös mielesi tarvitsee omanlaista harjoitusta, jotta se paranee ja avartuu.
Unirentoutus
Tässä pitkässä unirentoutuksessa on rauhoittava musiikki ja rauhallinen naisen ääni ohjaa huomiosi kehoosi, pois pahoista ajatuksista.
Unimeditaatio
Tässä rentoutusharjoituksessa kuunnellaan rauhallista chacra-meditaatiomusiikkia ja vaivutaan uneen Tytti Koron rauhoittavien puheiden avulla.
Rentoutusharjoitus stressiin
Rentoutusharjoitus stressiin
Jokaisella ihmisellä on omat kamppailunsa, mitä muut eivät nää. Mitä ikinä sinä käytkään juuri nyt läpi, joku muu on myös ollut vastaavassa tilanteessa ja selvinnyt siitä hyvin. Usko itseesi ja rauhoita mielesi tämän stressiin suunnatun rentoutusharjoituksen avulla. Hetken loma omista ajatuksista auttaa sinua jaksamaan ja pian huomaatkin, että asiat kääntyvät parempaan päin.
Rentoutusharjoitus ahdistukseen
Rentoutusharjoitus kaikki on hyvin
Kaikki on hyvin -rentoutusharjoituksessa Katri on sinun tukenasi vaikeina hetkinäsi ja kädestä pitäen kuljettaa sinut tunteittesi läpi ja auttaa sinua ymmärtämään niitä.
Rentoutusharjoitus lapsille
Rentoutusharjoitus mielikuvamatka – Lennetään mielikuvitusmaailmaan
Kuparikettu tekee mielukuvamatkoja lapsille. Kaikista suomenkielisistä rentoutusharjoituksista, omat lapseni tykkäävät eniten kupariketun tarinoista. Tässä rentoutusharjoituksessa opetellaan turvallisesti kupariketun opastuksilla lentämään. Kupariketun YouTube-kanavalta löytyy paljon muitakin rentoutusjarjoituksia lapsille.
Rentoutusharjoitus raskaus
Raskausajan rentoutusharjoitus
Raskausajan rentoutusharjoitus auttaa vahvistamaan kehon luontaista rentoutumiskykyä ja intuitiota. Raskausaikana yhteys omaan kehoon on erityisen tärkeää. Väsymistä ja kipua on mahdollista hallita luonnolliseen tapaan.
Rentoutusharjoitus metsä
Rentoutusharjoitus telttaretkellä sateisessa metsässä
Tässä rentoutusharjoituksessa löydät itsesi pieneltä metsäaukiolta. On kesäilta. Sinulla on säänkestävä teltta valmiiksi pystytettynä, jossa odottaa makuupussi. Sytytät nuotion, jonka äärellä ehdit istua hetkisen ennen sateen tuloa. Tämä nukahtamis äänite nukuttaa sinut teltassa sateen ropinan kaikuessa.
Rentoutusharjoitus lyhyt (5min)
Lyhyt rentoutusharjoitus sopii arkielämän keskelle. Voit kuunnella tätä esim bussissa, luentotauoilla, välitunneilla tai ennen työtapaamista.
ASMR rentoutusharjoitus
ASMR rentoutusharjoituksessa tyypillisiä elementtejä ovat kuiskaus ja erilaisten rentouttavien äänien tekeminen. Tästä voit oppia lisää ASMR-ilmiöstä.
Luettava Rentoutusharjoitus
Alla on lyhyt rentoutusharjoitus teksti, jonka voit tehdä mukavassa paikassa omassa kodissasi:
- Aloita istumalla tai makuullasi mukavassa asennossa ja sulje silmäsi.
- Huomioi hengityksesi ja keskity siihen. Hengitä rauhallisesti ja syvään, ja pyrki hitaasti laskemaan hengitystäsi.
- Anna kehosi rentoutua ja anna sen löytää luonnollinen, mukava asento. Tunne kehosi painuvana sänkyyn tai tuolille.
- Aloita keskittymään eri kehonosiin yksitellen. Aloita varpaista ja siirry hitaasti ylöspäin kohti päätä. Jokaisella kehonosalla, johon keskityt, tunne rentoutumista ja lämpöä.
- Kun olet keskittynyt jokaiseen kehonosaan, avaa silmäsi hitaasti ja pysy hengityksesi tahdissa muutaman hengenvedon ajan.
Tämä harjoitus voi auttaa sinua rentoutumaan ja saamaan parempaa unta. Voit tehdä sen iltaisin ennen nukkumaanmenoa tai milloin tahansa, jos tunnet tarvetta rentoutua.
Rentoutusharjoituksien hyödyt
Ihminen on biologisesti vanha olento. Meidän monet toimintamallit ovat peräisin kivikaudelta ja ovat siten vanhentuneet. Tunteet ovat olleet ihmisen vahvin selviytymismetodi, mutta ajan myötä niiden tarkoitusperät ovat sumentuneet. Tässä yksinkertaistettu esimerkki:
- Kivikausi: On pimeää ja tunnet olosi ahdistuneeksi ja pelkäät -> Menet turvaan, piiloudut ja olet valppaana, eikä metsässä, pimeällä saalistava susi syö sinua -> Tunne auttoi sinua selvitymään.
- Nykyaika: Asunnossasi on pimeää ja pelkäät, että sängyn alla on mörkö -> Pelkäät ja hikoilet ja et saa unta -> Tunteesta oli pelkkää haittaa.
Rentoutumisen tarkoitus on kontrolloida ja säätää tunteita, jotta ne olisivat sinulle hyödyllisiä. Joskus aikoinaan (kuten esimerkistä näkee), negatiivisilla tunteilla oli erittäin kriittinen tarkoitus ihmisen selviämiselle. Nykyaikana monista negatiivisista tunteista ei ole mitään muuta kuin haittaa ja ne on tärkeä sovittaa uudelleen. Rentoutusharjoitukset ja muut konstit auttavat sinua säätämään tunnetilasi nykyaikaan sopivaksi.
Sisällytä rentoutus elämääsi
Sen lisäksi, että muistaa rentoutua kotona, on hyvä lisätä elämään muutakin rentoutusta arjen keskelle. Hyvä tapa on mm. hieronnat ja hoidot. Ne ovat Suomessa yleensä vain suhteettoman kalliita. Olen itse ostanut hierontoja välillä niitä Offerilla -palvelun kautta ~50-90% alennuksella (Helsinki, Tampere, Turku). Sivustolla on myös tarjouksia rentoutushoidoista, mutta niitä on harvemmin saatavilla.
Toinen hyvä rentoutumistapa on käydä joogassa tai ohjatuilla meditaatiotunneilla. Monilla isoilla kuntosaliketjuilla on ryhmäliikuntatunteja, jotka kattavat nämä. Kesäisin järjestetään myös usein ilmaisia puistojoogatunteja.
Yhteenveto
Tältä sivulta löysit erilaisia rentoutusharjoituksia. Samoilla YouTube-kanavilla on lisää ilmaisia rentoutuksia. Tämän artikkelin tarkoitus on auttaa sinua löytämään työkaluja, joilla voit harjoittaa mieltäsi ja rentoutua. Monet päätyvät tänne sivulle etsimällä “rentoutusharjoitus nukahtamiseen”, “rentoutus nukahtaminen”, “rentoutumisharjoitus”, “nukahtamis äänite” tai “rentoutusharjoitus lapsille”.
Jos rentoutusharjoitukset tuntuvat vaikealta, tässä pari lisävinkkiä:
- Vältä rankkaa liikuntaa, mutta käy hitaalla kävelyllä, uinnilla tai joogassa. Lempeät liikkeet rauhoittavat kehoa, kun taas raju liikunta saa adrenaliinin pinnalle.
- Ole paljon ulkona. Puhdas ilma ja aurinko ovat parantavia tekijöitä.
- Tee helppoja asioita, jotka eivät vaadi ajatusta. Kuuntele mediaatioita tai ASMR-videoita. Väritä värityskirjoja, siivoa, maalaa tai askartele. On tärkeää koittaa poistaa nyykisiä ajatuksia mielestäsi täyttämättä sitä muilla ajtuksilla.
Toivottavasti sinulle löytyi suosikki rentoutusharjoitus.